ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Χρησιμοποιώντας το υγραέριο στο αυτοκίνητο σας μειώνεται σχεδόν στο μισό το κόστος για τα καύσιμα, δίνετε έως και 50% λιγότερα χρήματα, για τα ίδια χιλιόμετρα. Αν για παράδειγμα χρειάζονται 10 λίτρα βενζίνη για να διανύσει ένα όχημα 100 χμ, θα χρειαστούν 10,5 λίτρα υγραέριο για την ίδια απόσταση. Σχεδόν την ίδια ποσότητα σε λίτρα καυσίμου, το οποίο όμως καύσιμο στην περίπτωση του υγραερίου στοιχίζει σχεδόν τα μισά χρήματα ανά λίτρο.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ
Καλή η οικονομία, αλλά θα έχει το αυτοκίνητο τις ίδιες επιδόσεις όπως και η βενζίνη; Η τεχνολογία των συσκευών υγραεριοκίνησης τελευταίας γενιάς (EURO 4- EURO 5) εξασφαλίζει τις ίδιες ακριβώς επιδόσεις του κινητήρα, ίδια ιπποδύναμη ίδιες επιταχύνσεις ίδια τελική ταχύτητα. Δεν παρουσιάζεται καμία απολύτως διαφορά με τη βενζίνη. Το υγραέριο έχει περίπου 120 οκτάνια και σε συνδυασμό με την εξελιγμένη τεχνολογία των νεότερων συστημάτων υγραερίου, το αποτέλεσμα είναι βέλτιστο.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ
Λόγω της τέλειας καύσης που επιτυγχάνεται με το υγραέριο, δεν προξενούνται διαβρώσεις στα μέταλλα του κινητήρα διότι δεν περιέχει πρόσθετα όπως η βενζίνη και η διάρκεια της ζωής του κινητήρα και του καταλύτη μεγαλώνει κυρίως λόγω της έλλειψης ανθρακούχων υπολειμμάτων και διαφόρων υδρογονανθράκων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Το υγραέριο αποδεδειγμένα εδώ και 60 χρόνια είναι το ασφαλέστερο καύσιμο για την κίνηση των οχημάτων. Ουδέποτε έχει προκληθεί ατύχημα σε αυτοκίνητο με αφορμή το υγραέριο. Πολύ σημαντικό ακόμα είναι, ότι σε περιπτώσεις σύγκρουσης, φωτιάς ή ανατροπής αυτοκινήτου το υγραέριο δεν επιδείνωσε την κατάσταση. Τόσο οι ιδιότητες του υγραερίου (μόνο 2 με 3 ατμόσφαιρες πίεση στο ρεζερβουάρ – δεξαμενή) όσο και οι αυστηρές προδιαγραφές που εφαρμόζονται, παρέχουν 100% ασφάλεια.